Procedure

Wat gebeurt er nu precies, als je bezwaar aantekent tegen een maatregel die door Senzer is genomen? Zijn het dan weer mensen van Senzer die dat beoordelen? Op die manier wordt er nooit objectief naar de zaak gekeken …

Ik kan alvast vertellen, dat er een moment komt, dat een groep objectieve mensen erbij wordt betrokken en je verlost bent van de eenzijdige manier, waarop er vaak bij Senzer naar wordt gekeken. Soms word je er doodziek van, hoe men bij Senzer elkaar de hand boven het hoofd houdt. Het zijn ook allemaal collega’s van elkaar. Niemand wil de ander afvallen. Allemaal werken ze in hetzelfde kleine wereldje. De procedure is als volgt …

“Soms word je er doodziek van,
hoe men bij Senzer elkaar de hand boven het hoofd houdt”

Het begint allemaal met een besluit van de gemeente. Dit is door Senzer genomen, maar omdat de gemeente taken heeft uitbesteed aan Senzer, wordt het besluit namens de gemeente genomen. Dit besluit krijg je per brief toegestuurd in een zogenaamde beschikking.

Je kunt in beroep gaan tegen het besluit. Dan moet je een bezwaarschrift indienen. Dit moet binnen zes weken gebeuren. Dit wordt gericht aan het college van burgemeester en wethouders. Na ontvangst van dit bezwaarschrift, maakt de betreffende afdeling, die bij het besluit betrokken is geweest een verweerschrift. Je bent er nog niet vanaf, want dat  zullen opnieuw mensen van Senzer zijn.

Daarna breekt de fase aan, dat een onafhankelijke commissie zich met de zaak gaat bemoeien.  De bezwaarschriftencommissie bestaat uit 3 externe deskundigen, een secretaris en een notulist. Deze commissie regelt een hoorzitting, waar beide partijen hun standpunten kunnen verdedigen.

“Daarna breekt de fase aan,
dat een onafhankelijke commissie zich met de zaak gaat bemoeien”

Een bevoegd bestuursorgaan neemt vervolgens een besluit, waarbij men wordt geadviseerd door de commissie van de hoorzitting. Tegen dit besluit kun je vervolgens weer een beroep instellen. Vanaf dat moment moet je griffierechten gaan betalen en zal het uitdraaien op een rechtszaak. De site van Helmond heeft een pagina, waar alles netjes op een rijtje is gezet. Je kunt er zelfs een voorbeeld van een bezwaarschrift downloaden, al moet je de argumenten, waar het uiteindelijk om gaat, wel zelf uit de mouw schudden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *