Bezwaar

De gemeente is geen KNVB,
een voetballer is (meestal) geen uitkeringsgerechtigde en
een schorsing van een aantal wedstrijden is geen 100% korting op de uitkering.

Bezwaar aantekenen is in beide gevallen mogelijk.
Er wordt vervolgens wel totaal verschillend op gereageerd!

De voetballer mag zijn wedstrijden gewoon blijven spelen, tot de zaak is behandeld. Meestal gaan er hooguit een paar weken overheen.
De korting op de uitkering, waar betreffend persoon vaak afhankelijk van is, gaat gewoon door, bezwaar of geen bezwaar. De afhandeling van het bezwaar gaat maanden duren (18 weken). Pas dan zal blijken of de straf terecht is geweest.

“De voetballer mag zijn wedstrijden gewoon blijven spelen,
totdat de zaak is behandeld

 

Hij kreeg een uitgebreide brief en een uitnodiging voor een gesprek met de specialiste uitkeringen. Nee, niet over hoe hij de maand zonder inkomsten door zou moeten komen. Het ging over de maand, waarin hij wat inkomsten had gehad. Doordat deze inkomsten moesten worden verrekend met de uitkering, werd de betalingsdatum van de uitkering verschoven: van het einde van de maand, naar het begin van de volgende maand. Om deze periode te overbruggen werd zelfs de mogelijkheid geboden een soort lening af te sluiten. Hij was verbijsterd!

Een week later uitbetalen van de uitkering werd van alle kanten toegelicht, ondersteund en gepamperd. Een complete maand de uitkering volledig innemen werd zonder pardon en zonder enig moment stil te staan bij de mogelijke gevolgen rücksichtslos er genadeloos doorheen geramd. Toen hij de dame van de uitkeringen liet weten hier niets van te begrijpen, zei ze er weinig over, maar haar lichaamstaal sprak boekdelen:  “maar mijnheer, als u voor 100% wordt gekort op uw uitkering, dan zult u het er zelf wel naar gemaakt hebben. U denkt toch niet dat mijn collega’s u die straf zomaar hebben opgelegd?”

“Een week later uitbetalen van de uitkering werd van alle kanten toegelicht, ondersteund en gepamperd …”

 

Een betere demonstratie van het verschil in houding tussen de KNVB en de gemeente had hij niet kunnen krijgen: de KNVB (en de moderne rechtsstaat) gaat uit van onschuld, tot het tegenovergestelde is bewezen. De gemeente gaat echter uit van schuld, totdat anders is vastgesteld. En voor dat laatste nemen ze ook nog eens uitgebreid de tijd!

Fragment uit het bezwaarschrift

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *