Staatssecretaris

Na het optreden van staatssecretaris van Ark in diverse media programma’s, waaronder het programma Pauw en 1 op 1 , over het mislukken van de Participatiewet, zou ik een paar dingen tegen haar willen zeggen …

Allereerst wil ik haar aanraden zich beter te verdiepen in de achtergrond van ruim 40.000 mensen (12%), die zij af-serveert met haar oppervlakkige oordeel, dat deze mensen wel zouden kúnnen, maar niet wíllen werken.

Daarnaast zou het gevoel van veel mensen, dat zij er niet meer toe doen, weleens gebaseerd kunnen zijn op de harde werkelijkheid in onze maatschappij en lost uw tegenprestatie helemaal niets op. Je hoeft niet iets te mankeren, het bereiken van een bepaalde leeftijd kan al voldoende reden zijn om door werkgevers volledig te worden genegeerd.

Dat de vrijblijvendheid ervan af moet is voor u wel duidelijk, maar dat het woord sanctie vooral wordt toegepast op individuen, die financieel nog maar weinig te verliezen hebben, zal helaas aanstekelijk werken op medewerkers, die zich na een paar cursussen klantmanager mogen noemen en graag op hun strepen gaan staan. Mevrouw van Ark, ga er alstublieft niet van uit, dat ze alleen bij de belastingdienst ‘afpakdagen’ hebben.

Tenslotte: spijker uw beeldvorming van deze mensen bij, die volgens u vooral thuis op de bank zitten te wachten op een passend aanbod van de gemeente. Voor velen zal dat er nooit komen, want de meeste gemeentes hebben daarvoor niet het geld en het benodigde netwerk.

Ga er niet vanuit
dat ze alleen bij de belastingdienst afpak dagen hebben

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *